Publicaties

Joke Steenbruggen & Anton van Grunsven

Slimmer omgaan met (eigen) talent, een uitgave van de Denktank “Slimmer Scholen” onder leiding en redactie van Batouwe (2008). De uitgave bestaat uit een toelichting en de 9 thema’s die de Denktankbedrijven hebben uitgewerkt. Alle documenten zijn als pdf-bestand te downloaden. 
– In het vakblad Opleiding & Ontwikkeling van juli/augustus 2009 is onder de kop “Slimmer met (eigen) talent; P&O’ers van concurrerende middenbedrijven leren van elkaar” een uitgebreid artikel van Batouwe geplaatst over de Denktank.
– Onder de kop “Eén groot superbedrijf” publiceerde het Agentschap SZW in juli 2008 een artikel over het ESF-brancheproject “Slimmer Scholen” in de uitgave Investeren in mensen; het succes van zeven jaar ESF3 (pagina’s 4 + 5).
Employability ondernemen. Hoe maak je employability concreet? Handleiding/stappenplan voor employabilityprojecten, samengesteld en geschreven door Joke Steenbruggen en Anton van Grunsven  (uitverkocht; wel te downloaden), 2003 (pdf – 2,3 MB). 
Employability ondernemen in het MKB. Onderzoeksrapport Joke Steenbruggen MHD, 2002 (pdf – 0,4 MB).
Werken aan employability. Artikel ten behoeve van de Gids voor Personeelsmanagement, november 2002.
Vrijhavenproject Gelderland bewijst: Employability is kwestie van doen! Publicatie over het eerste voucherproject in de installatietechniek dat Batouwe samen met het ROI Achterhoek Rivierenland uit Didam (toen nog Doetinchem) in 2000 en 2001 uitvoerde in 28 installatiebedrijven.
– Scholingsrecht alleen is niet voldoende. Artikel van Batouwe in dagblad De Gelderlander, april 2006.
– Diverse artikelen van Batouwe in OTIB-Nieuws, ESF-bulletins, installatievakblad Intech en in personeelsbladen van de Sociale Werkvoorziening Presikhaaf.
– Nieuwsbrieven in opdracht van regionale commissies in de installatietechniek, etc. 

Zie ook ons ARCHIEF

CV’s van Joke G. Steenbruggen MHD