Denktank talent

Slimmer Scholen

In de “Denktank Slimmer Scholen” bespraken P&O’ers van vijftien middelgrote technische installatiebedrijven uit Gelderland en Overijssel, begeleid door Joke Steenbruggen van Batouwe Arnhem, hun dagelijkse werkpraktijk, ervaringen en knelpunten rond het benutten van talenten in het bedrijf. Het resultaat: mooie voorbeelden, instrumenten en tips waarmee collega-P&O’ers in de technische installatiebranche aan de slag kunnen. 

Slimmer omgaan met (eigen) talent

Slimmer omgaan met (eigen) talent is een uitgave (aug. 2008) van de “Denktank Slimmer Scholen” onder leiding en redactie van Batouwe Arnhem (Joke Steenbruggen en Anton van Grunsven). De uitgave bestaat uit een toelichting en 9 thema’s die de 15 denktankbedrijven in 2007 en 2008 hebben uitgewerkt. Alle thema’s zijn als pdf-bestand te downloaden:

Inleiding, toelichting en tips voor gebruik

1.  Scholen met – meer – beleid
2.  Rol van leiding bij opleiden
3.  Rol van P&O bij opleiden en ontwikkelen
4.  Binden & Boeien van medewerkers
5.  Werken met competenties
6.  Slimmer omgaan met (eigen) talenten
7.  Van alle leeftijden
8.  Gestructureerd opleiden
9.  Scholen met effect

Denktank “Slimmer Scholen”: deelnemers en bedrijfsprofielen

“Slimmer Scholen” (bedacht op verzoek van InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland) en de “Denktank Slimmer Scholen” zijn concepten van het onafhankelijke adviesbureau Batouwe uit Arnhem. De “Denktank Slimmer Scholen” kwam, met een paar nieuwe 100-plus-bedrijven, zelfs na 2016 nog periodiek bijeen.

De “Denktank Slimmer Scholen” is gestimuleerd en gefinancierd door het Opleidings- en ontwikkelingsfonds Wij Techniek uit Woerden (voorheen OTIB geheten). Hoezeer het fonds het initiatief waardeert, blijkt uit de inlegkaart in de Denktankuitgave van 2008. Op de inlegkaart schrijft toenmalig OTIB-directeur Elly Verburg veel bewondering te hebben voor de resultaten van de “Denktank Slimmer Scholen” van Batouwe en de bedrijven.
In het vakblad Opleiding & Ontwikkeling van juli/augustus 2009 verscheen een artikel van Batouwe over het proces in 2007 en 2008 van de “Denktank Slimmer Scholen” in de regio Gelderland-Overijssel.

In 2009 begeleidde Batouwe overigens ook twee denktanks “Boeien & Binden” binnen TechniekTalent.Nu. 

Lees verder