CGO-projecten

Competentiegericht onderwijs Zuid-Holland 2008-2016:

Samen werken aan loopbaanleren

ROC’s, bedrijven, vmbo-scholen en vier toonaangevende organisaties in de technische installatiebranche (OTIB, Uneto-VNI, Kenteq, InstallatieWerk) werkten in Zuid-Holland negen jaar samen aan vernieuwing van het technische beroepsonderwijs. Dat gebeurde in het kader van het Masterplan Zuid-Holland, een initiatief van het RBPI Zuid-Holland en verder uitgewerkt door Batouwe Arnhem.
In 2014 sloot ook de metaalbewerkingsbranche (Koninklijke Metaalunie en OOM) zich hierbij aan in het nieuwe project Masterplan MEI (Metaal, Elektro- en Installatietechniek) 2014-2018.

zie ook

Platform TI-branche Gelderland-Overijssel  2009-2015:

Een samenwerkingsproject als in Zuid-Holland kwam vanaf 2008 op initiatief van adviesbureau Batouwe ook van de grond binnen de technische installatiebranche in Gelderland en Overijssel. Uiteraard met andere/nieuwe invalshoeken.

Sindsdien werken de negen MBO-scholen (ROC’s) in de Gelderland en Overijssel samen met de opleidingsbedrijven InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland en InstallatieWerk Oost & Flevoland, OTIB (het ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf), de werkgeversorganisatie Uneto-VNI en een groeiende groep bedrijven eveneens aan verbetering van het beroepsonderwijs. 
De stuurgroep van het project CGO GO heeft dertien zogeheten Regioprofielen vastgesteld voor opleidingen binnen de technische installatiebranche, alsmede formulieren voor driehoeksgesprekken tussen leerling, werkplekbegeleider en ROC-docent (startgesprek, ontwikkelingsgericht beoordelen). 

zie ook

Batouwe Arnhem is voor alle partijen de onafhankelijke adviseur, meedenker, vormgever, projectleider, procesbegeleider, ieders belangenbewaarder, mede-uitvoerder en bindende factor in allerhande samenwerkingsprojecten.